Hej!
Tiden går fort och det är snart helg igen! Vi tänkte passa på att uppdatera er därhemma lite om vad vi arbetar med just nu.
I svenskan arbetar vi med beskrivande texter. Vi utgår från cirkelmodellen som är indelad i fyra olika faser. Just nu är vi på fas 2 och ska nästa vecka gå in i fas tre dvs att skriva gemensamma texter.
Bildresultat för cirkelmodellenEftersom vi på SO- lektionerna arbetar med temat Norden passar vi på att koppla temat även till svenskan. Detta gör vi genom att läsa olika texter om Norden, förklara ord- och begrepp samt lära oss om hur beskrivande texter är uppbyggda.
På SO- lektionerna lägger vi mer fokus på att ta fram fakta om Nordens länder, träna på att se likheter och skillnader, orsak och samband. Vi gör även uppgifter för att kolla av vad och hur mycket eleverna har förstått. Dessa uppgifter kommer ni att få hem så att även ni kan se hur det går för era barn. Vi vill att ni skriver er namnteckning på dessa papper, så att vi vet att ni har tagit del av informationen.
I veckan har vi gjort ett mattetest och även detta kommer att skickas hem för underskrift.
I matten arbetar vi med kapitel 1 i Matteborgen 5A som handlar om stora tal. Målet är att eleverna ska kunna:
- läsa och skriva tal inom talområdet 0- 1000000
- ordna tal efter storlek
- addera, subtrahera, multiplicera och dividera inom talområdet
- avläsa och skriva tal i det romerska talsystemet.
På NO- lektionerna arbetar vi med temat kroppen och i veckan har vi gått igenom andningssystemet.
Under engelskalektionerna arbetar vi med temat Homes.


Detta händer vecka 39:
Måndag: Fotografering
Tisdag: -
Onsdag: Studiedag
Torsdag: Läxa SO
Fredag: Friluftsdag. Vi åker buss till Stadion där vi ska ha friidrott. Vi är iväg hela dagen så det är viktigt att eleverna har på sig idrottskläder redan när de kommer till skolan. Vi tar med mat från skolan men barnen får gärna ta med sig en liten fika! OBS! Inte läsk, godis och chips!
Vi önskar er en trevlig helg!
Cenneth, Nensi och Isabel

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen