Hej!
I veckan har vi hunnit med mycket, både teater och skolarbete. Promenaden till Kirsebergsteatern gick bra trots att det tog sin tid.
Förra fredagen hade eleverna prov på vikingatiden. Proven är rättade och eleverna har fått titta på dem. De elever som inte klarade provet kommer att få göra det muntligt nästa vecka. Därefter kommer vi att skicka med eleverna proven hem tillsammans med en matris på kunskapskraven, så att även ni föräldrar får ta del av det.
I svenskan fortsätter vi att arbeta med instruerande texter och denna veckan har vi arbetat ämnesövergripande med klockan på svenska och mattelektionerna. Eleverna har följt instruktioner på hur man gör en klocka och ett spel om klockan. Vi har märkt att många elever behöver träna mycket på tid och datum. Vi kommer därför att ha fokus på det de resterande veckorna fram till sommaren.
Läxa till fredag:
MA- arbetshäfte om klockan
Sv- läsförståelsetext samt frågor till texten
Onsdag den 17/5 har skolan stängt- studiedag. Fritids är öppet för de elever som går där.
Vi vill att ni pratar med era barn om att vi har godisförbud på skolan. Det finns en del elever som tar med sig godis och äter detta på rasterna. Vi har även sett några som gått till affären under skoltid för att handla. Detta är inte ok och det bryter mot våra regler.
Nu är det inte långt kvar till sommarlovet. Fredagen den 16 juni är det skolavslutning och däremellan är det några röda dagar.
Vi önskar er en trevlig helg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen