Hej!
Nu är det snart helg igen, dagarna går fort framåt! Vi vill uppmärksamma er på att det är röd dag på måndag 1 maj, vilket innebär att skolan är stängd.
Lite om vad vi gjort i veckan:
På matten har vi börjat med ett nytt kapitel som handlar om tabeller och diagram. Vi har haft genomgång, gemensamma övningar på tavlan och eget arbete i boken. Igår gjorde eleverna diagnosen och beroende på hur det gick för eleverna så får de uppgifter anpassade för den nivå som de befinner sig på.
Vi fortsätter prata om våren på våra NO- lektioner. Denna vecka har Cenneth varit ledig så på dessa lektioner har eleverna haft vikarie.
I svenskan arbetar vi med instruerande texter. Vi tittar på olika exempel av instruktioner och manualer och lär oss hur en sådan text är uppbyggd. Eleverna lär sig även hur språket i en instruerande text är till exempel att verben alltid står i imperativ.
Snart är vi färdiga med vikingatiden på våra SO- lektioner. Nästa fredag har eleverna prov på detta. För att kunna träna hemma så har de fått ett häfte som de kan läsa på inför provet. Om man vill kan man även gå in på Gleerupsportalen och läsa om vikingatiden.
I slutet av maj kommer vi att bjuda in er föräldrar och elever på "öppet hus" så att ni kan få se vad vi arbetat med under terminen. Mer info om detta kommer.
Vi har infört ett förbud mot att spela fotboll på rasterna. Anledningen till detta är att de som spelar fotboll kommer försent till varje lektion ca 20 minuter. Idag såg vi att killarna istället leker en lek som går ut på att slåss mot varandra. Detta är ingen bra lek eftersom det är väldigt lätt hänt att någon blir skadad. Vi vill att ni pratar med era barn om detta.
Läxa:
Torsdag- engelska
Fredag- prov på vikingatiden
Vi hoppas att ni får en härlig helg!


Cenneth, Nensi, Eva och Isabel

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen